‘’Bu sözler basit bir mütalaa değil, birer hakikatti.’’
‘’Akıllı inanır, inanan sabırlıdır.’’
‘’Vücut kalp ile, iman sabırla kaimdir.’’
Hakkında
‘’Sabır, tuz misali kurudur, yerine konursa su membaı meydana getirir.’’ sözlerini söyledi. Sabra tahammülü kalmayacağını sandığı zamanlar sabır taşıracak her şeyi hoş görmeye başladı. Ondan sonra yepyeni bir felsefe ortaya çıktı. ‘’Hoş görmek’’
1930 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Tahsil hayatına ailevi sebeplerden ötürü ortaokuldan sonra devam edemese de, tükenmez bir okuma ve öğrenme aşkıyla kendisini yetiştirmiş, ilk gençlik yıllarından başlayarak oluşturduğu ders halkalarında hocalar, profesörler, siyasiler ve yüksek tahsilli kimseler onun hikmet ve maneviyat dolu sohbetlerinden istifade etmişlerdir. Tabela ressamlığı, şairlik, yazarlık, kitapçılık, devlet memurluğu ve Sönmez Neşriyatta müdürlük yapmış, yanı sıra İttihat, Yeni İstiklâl, Bugün, Milli Gazete, Zafer ve İslami Hareket dergisi gibi gazete ve dergilerde yazılar yazmıştır. 1959’da Işık Dalgaları ve 1961’de Şanlı Yurt Gazi Şehir adında şiir kitapları ve 1964 yılında hikmetli sözlerinden oluşan Kuş Sütü Serisinin ilk kitabı yayımlanmıştır. 2005 yılında 60 yıl boyunca yazdığı kısa ve veciz hikmetli sözlerden oluşan Kuş Sütü kitabı basılmıştır. 2005 yılından sonra da basılan kitapları: Namaz ve Sırlı Güzellikleri, Af Edici Allah’ım Affet, Azim Allah İle Alışverişimiz, Bizde, Dua, Hamdiye, Her şeyde İbadet, Nurlar Hakkında Düşüncelerim, Sevgi, Şükürname, Vicdanımdan Nefsime Mesajlar, Dua Sırları ve Dua’da Israr, Kuş Yuvası, Açık Mektuplar.
1950’li yılların başında Zamanın Büyük Âlimi olan Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hizmeti ile tanışan Ahmed İhsan Genç bundan sonraki hayatını Nurların sadık bir şakirdi olarak oluşturduğu ders halkalarında Risale-i Nurları anlamaya ve anlatmaya adamış, pek çok sayıda genci Risale-i Nur hizmetine kazandırmıştır. Hayatının her döneminde İslam’ın bütün güzelliklerini hali ve kali ile göstermeye çalışmıştır.
1960’lı yılların ortalarında mütedeyyin camianın bir “farz-ı kifaye” müessesesi olarak kendilerine ait bir parti kurmaları gerektiği fikrini ortaya atarak 1970 yılında kurulan Milli Nizam partisine fikir babalığı yapmış, Türk siyasi hayatında çığır açmıştır. Ancak partinin yönetici kadrolarının kendi tayin ettiği istikametten ayrılmaları sonucu bu hareketle bağını keserek ömrünün sonuna kadar oluşturmuş olduğu mütevazı ders halkasında Risale-i Nur sohbetlerine ve Kuş Sütü adı altında hikmetler yazmaya devam etmiştir.
Büyük bir ilim, hikmet, fikir, dava ve maneviyat insanı olan Ahmed İhsan Genç 2020 yılının 19 Şubat akşamı İstanbul’da Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi Hasdal Mezarlığına defnedilmiştir. Vefat ettiğinde tek hanımından olma 13 çocuğu ve 100’e yakın torunu bulunuyordu. Ders halkasındaki talebeleri Risale-i Nur derslerine devam etmektedirler.